LYHYET OPAS PIENILLEILLEILLE, 2-10 M 3

  • Mittaa ensin pH. Sen pitäisi olla 7,6 ja 7,2 välillä.
  • Säädä pH maksimoidaksesi kloorin vaikutukset tarvittaessa.
  • Klooriarvo ei saa ylittää 1-3 ppm. Tämä arvo voi tilapäisesti nousta annostelun jälkeen.
  • Annostus 2 ruokalusikallista (n. 30 g Pikaklooria jokaista 1000 litraa (1m 3) kohden
  • Ota sen jälkeen yksi ruokalusikallinen (15g) Pikachloria 1000 litraa varten päivittäin tai joka toinen päivä uima-altaan käyttötiheydestä riippuen.

Veden laadun ylläpitäminen pienessä altaassa on haastavampaa pienemmän vesimäärän vuoksi. Lisäksi pienissä uima-altaissa on usein vähiten tehokkaita puhdistuslaitteita.

Pikachua suositellaan pienten uima-altaiden desinfiointiin. Se on helppo liuottaa ja sitä voidaan käyttää suoraan kokoelmassa. Se on myös lähes pH-neutraali.

Voit testata vettä testiliuskoilla. Pidä klooritaso 1-3 ppm:ssä. Pienet uima-altaat voivat vaikeuttaa sitä, koska kloori kuluu nopeasti pois. Kun uima-allas on lämmitetty tai aurinkoisina päivinä, on tärkeää tarkistaa klooritasot ja annostella päivittäin. Annostele klooria yöllä ja tarkista vesi seuraavana päivänä ennen uima-altaan käyttöä. Allasta voidaan käyttää, jos klooriarvo on oikea. Jos ei, uusi annos tulee antaa puoli tuntia ennen käyttöä. Vesi tulee vaihtaa usein, joko kokonaan tai osittain. Suosittelemme veden vaihtamista päivittäin, jos uima-altaassasi ei ole suodatinta tai pumppua.

Leave a Reply

Your email address will not be published.