Onko turvallista uida uima-altaassa?

Uiminen yksinään saattaa olla turvallista, koska olet upotettu klooriin. Ottaen kuitenkin huomioon, kuinka ruuhkaiset yleiset uima-altaat tulevat ja kurinalaisuus haluttujen eräajoitusten aikana, on lähes mahdotonta valvoa sosiaalista etäisyyttä ja käsihygieniaa kaikkina aikoina. “Virus ei kunnioita rajoja”, sanoi tohtori Chandrakant Pandav, AIIMS:n entinen yhteisötautien johtaja. “Ei ole todisteita siitä, että virus leviäisi vedessä, mutta koska tartunta tapahtuu nenän ja veden kautta, eikä 100-prosenttista protokollan noudattamista voida taata, meidän ei pitäisi ottaa riskiä.”

Voiko kloori turvata uima-altaan?

Maailman terveysjärjestö sanoo, että “uinti hyvin hoidetussa, asianmukaisesti klooratussa uima-altaassa on turvallista”. USA Swimming, Amerikan hallintoelin, on määrännyt 2,0 ppm klooria altaissa. Tämä klooritaso tappaa viruksen, mutta sen vaeltaminen jopa sallittuun 3 ppm:ään voi aiheuttaa ärsytystä iholla ja silmissä sekä vahingoittaa mahalaukun limakalvoa, jos vettä juotetaan.

Tohtori Pandav sanoi, että kloori ei ole yhden luukun ratkaisu. “Sinun on kysyttävä: kuinka hyvin klooraus on tehty? Hyvin kloorattu tarkoittaa sen varmistamista, että jauhe/kaasumainen kloori toimii tehokkaasti vedessä ja pitoisuusprosentti pysyy koko ajan, koska se huononee. Desinfioiva vaikutus häviää, ja voitko taata, että 2 % säilyy koko ajan?”

Mitä muita toimenpiteitä suositellaan?

USA:n ohjeiden mukaan kapasiteetti on 27 henkeä lyhyen matkan (25 jaardin) uima-altaassa ja 60:een olympiakokoisessa 50 metrin uima-altaassa virkistysuimarit. Jokaisen kaistan – yleensä 6 lyhyemmässä ja 10 pidemmässä altaassa – on oltava 8 jalkaa leveä.

Kun Iso-Britannia avaa uima-altaansa, se harkitsee uinnin rajoittamista myötäpäivään ja kahden kaistan yhdistämistä yhdeksi. Se on neuvonut jatkuvaa valvontaa sulkemaan pois sairastuneita, käsienpesua ja pukuhuoneiden välttämistä. Australian ohjeissa määrätään vain yksi uimari rataa kohden; Intian suositukset sisältävät lämpötilan tarkistukset.

Mikä on tilanne muualla?

Ennen kuin tapaukset alkoivat jälleen lisääntyä viime viikolla, Australia ja Singapore olivat pyrkineet avaamaan uima-altaansa uudelleen ja lisäämään määrää asteittain. Australia kuitenkin odotti, kunnes uusia tapauksia ei havaittu – ja australialaisten ja intialaisten suhde virkistysaltaassa on 1:3.

Aasian suositut koulutuskeskukset Sri Lanka, Thaimaa ja Vietnam ovat ottaneet alustavia askelia. “Vaikka virkistysuinti näyttää erittäin epätodennäköiseltä, tarvitsemme huippuuimareita aloittamaan harjoittelun”, sanoi bengalurulainen valmentaja Nihar Amin. “Olemme käyttäneet koko elämämme uimareiden terveyden suojelemiseen. Tiedämme sääntöjen noudattamisen arvon, hän sanoi ja kehotti jatkamaan huippuuimareita 50 m x 25 m uima-altaissa, joissa on enintään 10 uimaria, jotka voivat säilyttää 8 metrin etäisyyden. Suurin osa kansainvälisistä tapaamisista on siirretty vuodella. vaikka Amerikan kausi saattaa alkaa marraskuussa.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.